Perquè no fem un hort urbà? La revolució verda de Ron Finley

Tomàquets de l'hort, l'estiu a l'Astor Nutricoach, menja amb el cor - Bea Almenar

Tomàquets de l’hort, l’estiu a l’Astor
Nutricoach, menja amb el cor – Bea Almenar

Els tomàquets ja maduren a l’hort de l’Astor.. L’hort ja està donant els seus fruits, tot a punt per començar les jornades d’estiu de Nutricoach, menja amb el cor!  (veure el programa: www.nutricoach.cat)   . En tenim moltes ganes, els camps estan preciosos, ja comencen a canvir de color; el blat es van enrossint, els prats amb roselles i el groc de la colza omplen de color i envolten de màgia aquest racó de món.

I perquè no fer-nos un hort urbà? Perquè no gaudir a casa d’aquestes marevelles de la natura? Perquè no omplir de color, oxígen i vida el nostre terrat?  Perquè no ensenyar als nostres fills a plantar tomàquets, síndries, cols, enciam? Si plantes tomàquets, menjaràs tomàquets..

En aquest matí de diumenge m’ha arribat als ulls i al cor un article del blog de Franck Scipion  molt interessant, m’ha fet cavilar molt i que em ve de gust compartir:

Us presento a Ron Finley, viu al barri més pobre de Los Angeles i un bon dia va decidir invaïr els espais públics, sovint abandonats, per convertir-los en horts urbans; una iniciativa totalment voluntària que va topar amb una ordre judicial de retirada:  “Vaig plantar un bosc d’aliments davant de casa, en un voral al costat de la carretera.. el problema va ser que el voral pertanyia a la ciutat…” però que finalment ha obtingut el reconeixement de l’estat i s’ha convertit en projecte increïble de ajuda a nens, joves, i gent sense recursos a produir el seu propi aliment.. i a menjar sa!

“Sóc testimoni de com el meu jardí es va convertir en una eina d’educació per la meva comunitat, sobretot pels nens i els joves”

“Si els nois planten cols, menjaran cols .. si cultiven tomàquets menjaran tomàquets, però si res d’això se’ls ensenya, si no se’ls ensenya com els aliments afecten la ment i el cos mengen a cegues el que se’ls posi davant!

“Sóc artista, la jardineria és el meu grafity; jo cultivo el meu art, tal com un artista de graffit que embelleix parets, jo embelleixo terres, jardins, la terra és el meu llenç..simplement no poden imaginar el sorprenent que és un gira-sol i com la seva bellesa afecta la gent ..”

Desitjo que us agradi!

 

 

 

 

 

This post is also available in: Spanish

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *