Oi que s’ha de treure la part blanca de les taronges?

images

Doncs no ..

La part blanca sota la pell de les taronges o les llimones s’anomena ALBEDO. Tenim per costum rebutjar o fins i tot dir que és dolenta per a la salut, i la veritat és que és la part de la taronja que conté més flavonones.

I què són les flavonones?

Doncs les flavonones són substàncies molt beneficioses per al nostre organisme: posseeixen propietats preventives contra certs tipus de càncer (còlon i mama) i milloren la circulació venosa i arterial gràcies a les seves propietats antiagregants i vasodilatadores. A més, mostren propietats analgèsiques, antial·lèrgiques i antiinflamatòries.
El contingut d’ flavononas en l’albedo (la part blanca i insípida de la pell) és 15-20 vegades superior que en els grills, per la qual cosa es recomana el seu consum.

Així que … Les taronges ens seran més saludables si les pelem deixant una mica de la part blanca que hi ha entre la pell de color i els grills , per la seva riquesa en substàncies amb activitat antioxidant.

I d’altra banda, la part més superficial de la pell dels cítrics, la qual té el color (taronja, o groc de la llimona) conté les glàndules d’oli aromàtic, amb el què s’enriqueixen tantes receptes de cuina.
I ja que parlem de cítrics , recordem també al gran ingredient d’aquests:

La Vitamina C !        Sabies que ?

En estudis recents s’ha demostrat que la vitamina C del suc acabat d’esprémer és estable i no pateix pèrdues durant tres dies de conservació a la nevera, contràriament a la creença popular de la pèrdua immediata de la mateixa.

Si us interessa saber més:

  • “Efecto de la conservación y procesado de naranja y su zumo sobre el contenido, estabilidad y bio-disponibilidad de sus constituyentes bioactivos”, Tesis doctoral de Antonio Gil Izquierdo
  • “Las 100 preguntas que siempre quiso hacer: Mitos y Verdades en torno a la alimentación” vol II, Dra. Josefa Mª Panisello

This post is also available in: Spanish

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *