Obesitat a la feina.. preocupant!

29231226-hombre-de-negocios-gordo-mostrando-gesto-con-la-mano-para-mostrar-la-buena-comida-y-la-mala-alimentaMés de La meitat dels treballadors de l’estat espanyol pateixen sobrepès o obesitat, segons l ‘estudi epidemiològic «Alta prevalença d’obesitat en una població laboral a Espanya» publicat a la revista Endocrinologia i Nutrición.

L’estudi es va realitzar a partir d’una mostra de 1.336.055 revisions mèdiques a 230.684 treballadors observats entre els anys 2004 i 2007 dels quals es va veure que un 15% eren obesos i un 38% presentaven sobrepès. Els autors conclouen que la prevalença d’obesitat i sobrepès en una població laboral a Espanya és alta, especialment entre els treballadors manuals homes, que va en augment, i que cal promoure programes de prevenció primaria i tractaments específics per a l’obesitat.

Veient aquestes dades, considero que el preocupant no són només les xifres sinó el fet que anéssin en augment cada any durant el temps que va durar l’estudi. I és que el tema és seriós i s’hauran de posar mesures si no volem arribar a les xifres dels treballadors nord-americans, que actualment presenten un 29% d’obesitat, amb un augment del 20% en els últims 10 anys. Segons dades de la US Agency for Healthcare Research & Quality, els pacients amb obesitat mòrbida, que ja arriben a ser un 5% de la població, originen el 49% dels costos Nacionals de salut.
I com pot ser tanta despesa, direu? Doncs per totes les malalties associades a una obesitat mòrbida com diabetis, hipertensió, malalties cardiovasculars, problemes ossis i articulars, depressió, dolor, etc ..

Els americans conclouen que revertir l’obesitat és una de les coses més importants que podem fer per evitar l’espiral descendent de deteriorament de la salut i el consegüent augment dels costos d’atenció de salut.  I el nostre treball és un bon punt de partida doncs ens hi passem moltes hores al dia a la feina.  Però el desitjable és prevenir-ho, evitar que s’instauri… I com?? Doncs apostant pels canvis que ens permetin dur una vida saludable, amb una alimentació adeqüada, amb activitat física diària i amb un benestar emocional sense ansietat ni estrés.. Feina.. hi ha molta feina!

 

 

 

 

 

This post is also available in: Spanish

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *