Fem un te atioxidant i alcalinitzant?

te antioxidant i alcalinitzant

te antioxidant i alcalinitzant

Sabies que el te verd conté una de les substàncies antioxidants més potents que es coneixen?

Se’n diu “epigalocatequina galato” o EGCG, i és 100 vegades més efectiva que la vit C i 25 vegades més que la vit E en neutralitzar radicals lliures.

Això concorda amb els estudis epidemiològics que mostren que les persones que consumeixen més de 3-4 tasses de te al dia presenten una incidència molt menor de malalties tumorals. Segons els estudis del equip del Dr.L.Mitscher de la Universitat de Kansas, de tots els tes, el verd és el que conté més quantitat d’aquesta substància, perquè no ha fermentat, a diferència del te negre.

Ens preparem un bon te?

INSTRUCCIONS PER PREPARAR UN BON TE ANTIOXIDANT I ALCALINITZANT                 a l’estil Britànic

Ens prepararem una barreja de te verd, amb un parell d’ herbes aromàtiques com farigola, i dent de lleó,  o boldo, cua de cavall, escarxofera, etc..i si us agrada dolç poseu-hi estèvia.. També hi podeu afegir una mica de pebra que li donarà un toc oriental picant, o un polsim de canela, o cardamom o anís estrellat si us agrada ben aromàtic..La combinació del te verd amb aquest tipus de plantes aromàtiques estimulen el drenatge hepàtic, pulmonar i renal, els tres grans filtres de l’organisme que hem de mantenir sempre nets i en bon funcionament perquè… sabies que en cada minut es filtren 5 litres de sang?.. doncs fes números i veuràs que en un dia filtrem… 7.000 litres de sang!!! Més de 7 tones si ho mesuressim en kilos!! T’ho imagines?  I nosaltres no podem fer un canvi de filtres cada 5 anys com els cotxes!!! Així que, o els mantenim ben nets i en bon funcionament o anirem acumulant residus al cos amb les seves conseqüències…us ho imagineu, oi?

Bé, no ens alarmem, seguim…

  1. La mesura per una tassa individual és de uns 2 gr, és a dir, una cullaradeta de postre. El podeu posar en bossetes de filtre individuals o bé en aquells cistellets metal-lics.
  2. Si el feu en tetera teniu en compte aquesta mesura de una culleradeta per cada 250 ml d’aigua que és la mesura d’una tassa.
  3. Poseu l’aigua mineral (no de l’aixeta) a escalfar (no microones) i quan estigui a punt de bullir en tireu una mica a la tetera o tassa, mulleu les parets i la llenceu.
  4. Coloqueu el filtre amb les fulles d’infusió i aneu tirant l’aigua calenta a temperatura entre 75 i 95 graus amb rajolí directament sobre les herbetes; en general com més de qualitat és el te menys temperatura necessita i si no arriba a bullir l’aigua conserva molt més oxígen. (Pel te negre es recomana que l’aigua hagi bullit una mica i que estigui a 95º)
  5. I per últim tapem la tetera o la tassa i deixem en infusió durant uns 7 o 10 minuts, depenent de les herbetes que hi hàgiu posat.
  6. Si ho feu en tetera, podeu  escalfar primer la tassa, així el te es conservarà més temps calent.
  7. I res mes…busqueu un moment de pau i harmonia i un raconet acollidor.. destapeu amb compte i oloreu amb els ulls tancats deixant que l’aroma us perfumi els pulmons abans de saborejar-lo… i disfruteu del moment i de la vostra companyia, amb bona musica com aquesta…  Vagi de gust!

 

4 comentaris a “Fem un te atioxidant i alcalinitzant?

    • Et desitjo que el saboregis en un moment de pau i harmonia, en un raconet acollidor, amb bona musica i escoltant aquella veueta que no utilitza paraules..

    • Que bé! M’has fet pensar que hi faltava un ingredient! Acabo d’afegir una musiqueta que et transportarà al mar…Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *